S.C. IASITEX S.A. Iaşi este astăzi una dintre cele mai importante firme din industria textilă românească cu capital privat, unitate integrată de prelucrare a firelor de bumbac, specializată în producţia de ţesături şi confecţii.

Înfiinţată în 1910, a purtat numele de ”Ţesătura” Iaşi până în anul 1948 când a fost naţionalizată. În perioada comunistă a funcţionat sub denumirea de ”Întreprinderea de Stat Ţesătura Iaşi” până în anul 1990, când societatea s-a constituit, conform prevederilor legale în vigoare, ca societate pe acţiuni sub numele S.C. IASITEX S.A.

În anul 2003 Grupul SCR, cel mai mare grup industrial din România a achiziţionat pachetul majoritar de acţiuni deţinut de către A.P.A.P.S. Din momentul privatizarii până astăzi, S.C. IASITEX S.A. s-a remarcat atât pe plan naţional cât si internaţional ca un partener serios si competent, rezistând inflexiunilor pieţii si dinamismului politico-financiar.

Investiţiile susţinute în resursele umane şi tehnologice, implementarea unui sistem de management integrat şi a reglementărilor ce vizează protecţia mediului au garantat recunoașterea produselor şi a mărcii în peste 20 de ţări din Europa, Asia şi America de Nord şi Centrală.

Anul 2015 marchează 105 de ani de existenţă şi evoluţie şi depășirea cu succes a unei perioade economice hotăratoare pentru mulţi dintre competitorii din domeniu.

Pentru acest fapt ţinem să aducem mulţumiri tuturor partenerilor, clienţilor şi angajaţilor.

Astăzi principalele secţii de producţie ale societăţii sunt ţesătoria, finisajul chimic textil şi confecţiile. Ţesătoria realizează ţesături din bumbac şi tip bumbac, cu lăţimi cuprinse între 80-180 cm. Secţia are în dotare 24 maşini de ţesut ultramoderne, 2 maşini de încleiat, 1 urzitor performant în benzi, 2 urzitoare în lăţime, precum şi maşini de ultimă generaţie de prezentat lamele şi năvădit.

Finisajul chimic textil este dotat cu utilaje moderne specifice operaţiior de descleiat-albit la rece, fiert-albit, spălat, termofixat şi vopsit.
Secţia confecţii, modernizată prin achiziţia a 150 noi maşini de cusut Juki, simple şi speciale, dotată cu 2 maşini de matlasat, produce diverse articole matlasate (huse pentru fotolii, huse canapele, huse/perne pentru şezlonguri), huse pentru mobilă (huse pentru canapele de 2 sau 3 locuri, sofa bed-uri extensibile, colţare, huse fixe pe mobilier), articole pentru decoraţiuni interioare (draperii şi perdele, lenjerii de pat, feţe de masă, prosoape de bucătărie, pernuţe fantezie), îmbrăcăminte de lucru şi protecţie (halate, costume salopete sau combinezoane, haine sau veste matlasate, costume bucătari, costume medici etc.), folosind ţesături albite, natur, vopsite în bucată sau imprimate etc.

    

Textile
Imbracaminte
Export